• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” Iaşi  a implementat Proiectul Participare şi transparenţă pentru asigurarea drepturilor copilului în perioada ianuarie - mai 2015 în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi copiii Iaşi.

       „Trăim împreună Dezvoltarea spiritului cetăţenesc şi a relaţiilor interetnice” şi ”Tradiţional şi modern”sunt activităţi apreciate de elevi, profesori, părinţi şi reprezentanţi aicomunităţii locale.

         Copiii şi profesorii conştientizează identitatea  lor  şi acceptă faptul că nu toţi sunt la fel, fiecare are alte calităţi , gândeşte în felul său , arată şi se îmbracă diferit. Se face o analiză a conceptului de cetăţenie, focalizată pe valorile , cunoştinţele, abilităţile şi atitudinile de care avem nevoie pentru a fi cetăţeni activi în colectivul clasei şi în comunitatea locală. Elevii pe grupe, îndrumaţi de profesori şi părinţi  au creat postere  cu specificul elementelor de geografie socială şi culturală în contextul diversităţii lumii europene.  Ca urmare  a sentimentului de apartenenţă la comunitatea europeană  a apărut iniţiativa copiilor de a organiza o paradă a costumelor tradiţionale din comunitatea locală dar şi europeană  cu vestimentaţii confecţionate de   părinţi, însoţită de cântece specifice. Familiarizarea elevilor cu costumele naţionale, tradiţiile din statele  europene şi cele specifice comunităţii locale contribuie la integrarea socială a copiilor cu nevoi speciale, a minorităţilor etnice.      

Prof. coordonator, Steva Doina - Eugenia

Publish by, Colotilă Anca

TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada 01.03.2018-04.05.2018.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3