• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

INNOCENTÎn şcoala noastră s-a derulat ]n perioada 2005-2008, proiectul Comenius „Innocent” – integrarea, instruirea şi educarea prin interculturalitate, a copiilor excluşi social, precum şi a celor proveniţi din familiile de migranţi.

Proiectul şi-a propus să realizeze un parteneriat transnaţional de cooperare europeană, printr-un curs de formare continuă, al cărui beneficiar să fie personalul didactic preuniversitar. Problematica abordată a inclus educarea şi instruirea copiilor supuşi factorilor de risc social, a rromilor, cât şi a celor proveniţi din familiile de migranţi. Proiectul a fost coordonat de Ministerul Educaţiei pentru Şcolile Secundare din Sudul Bavariei, München, Germania având ca parteneri Şcoala „Elena Cuza” Iaşi, România, Franz-von-Lenbach-Schule Schrobenhausen Germania, Institutul pentru Şcolile Secundare ”Poeta Julian Andugar”, Santomera, Murcia, Spania şi Liceul pentru studii profesionale ”R. Gorjux”, Bari, Italia.

În primul an s-a realizat o monitorizare a situaţiei din ţările participante la proiect, prin definirea profilului socio-cultural al copiilor supuşi factorilor de risc social, al copiilor rromi. În al doilea an, fiecare partener a creat câte un curs de perfecţionare propriu, iar în al treilea an a fost experimentat şi definitivat cursul complet, care a fost inclus în catalogul Comenius.

Mai multe detalii pe site-ul proiectului:

www.innocent-projekt.de

Prof. Gabriela Iancu

TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada 01.03.2018-04.05.2018.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3