• Școala noastră

 • Elevii noștri

 • Elevii noștri

 • Elevii noștri

 • Elevii noștri

afis festivalFESTIVAL DE FOLCLOR LA ȘCOALA „ELENA CUZA” DIN IAȘI

 

 

 

Școala Gimnazială ”Elena Cuza”, cu sediul în Iași, pe Stradela Canta nr. 10, organizează a IV-a ediție a Festivalului Județean de Folclor ”Muguri de cântec și joc”, inclus în Calendarul Județean al Activităților Educative.Prin implicarea unui număr de peste 350 de elevi din învățământul primar și gimnazial (20 de grupuri folclorice) și a 35 de cadre didactice, proiectul urmărește promovarea folclorului muzical-coregrafic în mediul școlar ieșean ca o alternativă de petrecere a timpului liber al elevilor, dar și ca modalitate de valorificare și conservare a patrimoniului cultural românesc.

 

Proiectul se derulează în parteneriat cu organizații locale: Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului, Muzeul de Etnografie din cadrul Complexului Național Muzeal Moldova, Palatul Copiilor, Asociația pentru tineret ”Eventum”, Asociaţiunea ASTRA - Despărțământul „Mihail Kogălniceanu”și Asociația de părinți SELCUZIS.

Evenimentul va debuta în ziua de 19 mai, 2017, la ora 15:00, cu workshop-ul ”Autenticitate şi specific local în portul popular românesc din zona Moldovei”, în incinta Palatului Culturii din Iași. Pe 20 mai 2017, începând cu ora 10.00, va avea loc Parada Portului Popular, desfășurată în zona Păcurari – Canta, urmată de Spectacolul Folcloric, planificat a se încheia în jurul orei 14.30.

Alături de grupurile de elevi înscrise în festival,pe scenă vor fi prezenți invitații speciali: Ansamblul Folcloric CĂTĂLINA” de la Palatul Copiilor din Iași și Colectivul de Cântec și Joc ”VATRA SATULUI” din Republica Moldova.

Organizarea în aer liber a spectacolului folcloric permite prezența unui număr mare de spectatori. Alături de oficialități, cadre didactice, părinți ai elevilor participanți, sunt așteptați toți ieșenii care iubesc cântecul si dansul tradițional românesc.

 

 

 

Prof. Elena-Corina Ciobănică

Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iași

Telefon: 0745771229

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

"Fantezii de primăvară" a ajuns la cea de-a X-a ediţie. Concursul judeţean de Informatică este organizat de către Şcoala Gimnazială "Elena Cuza", Iaşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi se adresează elevilor din clasele III - VI. Anul acesta, pe data de 19 aprilie, pasionaţii de IT şi artă computerizată s-au întrecut pentru câştigarea premiilor oferite de organizator, realizând creaţii originale cu ajutorul graficii informatice.


Pentru foto click aici.

Pe 10 aprilie 2015 a avut loc a IX-a ediție a Concursului Județean de Informatică ”Fantezii de primăvară”. Concursul se află în CAEJ și s-a bucurat an de an de un număr mare de participanți, atât din școli gimnaziale, cât și din licee din Iași. 

Publish by, Anca Colotilă

Proiectul se derulează în parteneriat cu ISJ, Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Asociaţia pentru tineret "Eventum".

Scopul proiectului este promovarea cântecului şi dansului popular din zona Iaşului şi se adresează elevilor din clasele I-IV din judeţ care fac parte din formaţii artistice de gen şi coordonatori care sunt invitaţi şi la un workshop având ca temă promovarea folclorului zonal autentic.

Proiect ecologic în parteneriat cu ISJ şi Şcolile "G. Coşbuc" Iaşi şi "G. Călinesu" Iaşi.

Calendarul activităţilor incluse în proiect presupune implicarea unui nr. de 100 elevi de clasele I-IV în acţiuni atractive: confecţionarea unor obiecte din deşeuri nonbiodegradabile, de educaţie plastică, vizionarea unor filme şi ecologizarea zonei de sud-vest a Bahluiului pe o rază de 1500 m2.

Obiective:

• Cunoaşterea florei specifice diferitelor zone geografice de pe glob;

• Satisfacerea curiozităţii epistemice la elevi;

• Educarea elevilor în spiritul protejării naturii;

• Dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter: implicare, responsabilitate, stimă de sine, spirit civic, asumarea comportamentului propriu şi al grupului din care faci parte, altruism, lucru în echipă;

• Dezvoltarea simţului estetic şi al gustului pentru frumuseţile naturale.

    

Vezi prezentare proiect

  

Prof. Geta Bungianu

Dacă educația este remediul tuturor relelor acestei lumi, vă rugăm să pășiți alături de noi în proiectul "Un copil educat, un adult responsabil", pentru ca, parcurgând fiecare etapă cu pasiune și răbdare, cu iubire și înțelepciune, să aducem celor din jurul nostru speranța unei lumi mai bune. Acasă, pe stradă, în societate, în biserică, în bibliotecă, în natură, în cluburi, la școală, pașii copiilor sunt îndrumați spre cunoașterea valorilor autentice. Li se oferă modele de acțiune, adevăr, cinste și dragoste de patrie, dar sunt chemați, la rândul lor, să sporească rezerva de valori pentru umanitate. Toate acestea, mai ales la școală. Locul în care s-au desăvârșit cele mai puternice caractere și cele mai înalte conștiințe. Dorința și bucuria adultului de a se pune la dispoziția copilului, pentru binele acestuia, se substituie crezului fiecărui dascăl, contribuind în acest fel la desăvârșirea personalității micului școlar, "tatăl" adultului.

  

Vezi prezentare proiect.

   

Prof. Geta Bungianu

Radio ZCÎncepând din acest an şcolar (2011-2012), am lansat un nou proiect educativ numit Radio ZC (Zâmbetul Copilăriei). Este vorba de un post de radio cu emisie atât în circuit închis în interiorul şcolii cât şi cu emisie online.

Va avea un format educaţional, cu emisiuni înregistrate de copii, ştiri, muzică, precum şi emisiuni live în pauze. De asemenea va promova talentele artistice ale şcolii şi nu numai.

Am început deja selecţia echipei de mici realizatori de emisiuni, reporteri, DJ, tehnicieni, etc. Copiii care doresc să se implice şi să deprindă tainele lucrului într-un post de radio se pot înscrie la prof. Adrian Chiorescu. Vor fi organizate şi vizite de studiu la posturi de radio publice şi comerciale.

De asemenea organizăm şi o selecţie de copii pentru înregistrarea de jingle-uri, promo-uri, spoturi publicitare etc.

Deocamdată, emisia de test este la adresa http://radiozc.servemp3.com:8000 şi poate fi ascultat cu Winamp, VLC sau oricare alt program capabil de a reda fluxuri audio.

  

Proiectul are propriul site la adresa:

http://radiozcelenacuza.blogspot.com
Radio ZC
Radio ZC

   

Coordonator,

prof. Adrian Chiorescu

  

Sarbatoarea Pastelui la romaniÎn fiecare an se desfăşoară la noi în şcoală Concursul judeţean "Sărbătoarea Paştelui la români" cu avizul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Iaşi şi în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret Iaşi şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova.

Scopul acestui proiect este acela de a-i forma pe copii în spiritual promovării şi transmiterii valorilor spirituale şi tradiţionale ale poporului român, cât şi exersarea competenţelor de relaţionare intracomunitare.

Participanţii la concurs sunt elevi de gimnaziu de la şcoli din municiiul Iaşi şi din judeţ.

La fiecare ediţie, diverşi meşteri populari delectază pe participanţi cu demonstraţii ale meşteşugurilor cărora le sunt dedicaţi, respectiv: confecţionare păpuşi din pănuşi, pictură icoană, prelucrarea oieilor sau sculptură lemn.

Proiectul are propriul site la adresa:

http://sarbatoareapasteluilaromani.blogspot.com
qrcode

Coordonatorii acestui proiect sunt:

 • Din partea Şcolii "Elena Cuza" Iaşi: prof. Fulvia Horobeţ şi prof. Adrian Chiorescu;
 • Din partea Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova: preşedinte, etnograf Marcel Lutic;
 • Din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi: consilier Gheorghe Mihăilă;
 • Din partea Bisericii "Sfânta Treime" Iaşi: preot paroh Mihail Ciocan.

  

header speranta

Justificarea proiectului ”Speranţa” rezidă în nevoia realizării unei legături între diferite instituţii, fie din sistemul de învăţământ, fie din afara acestuia, care să ajute copilul să se integreze uşor în societate şi să-l transforme într-un bun cetăţean.

Proiectul evidenţiază importanţa dezvoltării unei legături între copiii provenind din medii sociale si familiale diferite, aşa încât, în final, să fie redusă distanţa socială şi prejudecăţile.

Scopul proiectului este iniţierea unor activităţi de parteneriat între instituţii care pot promova integrarea socială a elevilor şi dezvoltarea unor comportamente pozitive în comunitate.

Proiectul “Speranţa” se derulează de trei ani în Şcoala Elena Cuza Iaşi, perioadă de timp în care am colaborat şi cu Penitenciarul Iaşi, Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi, Căminul de bătrâni Sf. Constantin şi Elena Iaşi, Grup Şcolar Nicolina Iaşi, DGASPC Iaşi, Biserica ”Sfânta Treime” Iaşi. Activităţile din anii precedenţi sunt postate pe site-ul şcolii Elena Cuza, unde se pot vedea şi fotografii. Începând cu anul şcolar 2010-2011, partener al acestui proiect a fost şi ISJ Iaşi.

Partenerii/colaboratorii noştri din acest an şi nu numai sunt:

 • IPJ Iasi – Secţia II Poliţie
 • Grup Şcolar “Vasile Pavelcu” Iaşi
 • Şcoala Speciala “C.Păunescu” Iasi
 • Şcoala “Ion Creangă” Iaşi
 • O.N.G. “Salvati Copiii”, Iasi
 • Grădiniţa cu program prelungit nr 14
 • Grădiniţa nr 15
 • SC Salubris SA
 • Grup Scolar ”D. Mangeron” Iaşi
 • Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi

    

Coordonator,
Prof. Corina-Roxana Bârlădeanu


Fantezii de iarnaÎn anul 2006, la iniţiativa d-nei director prof. Mîrza-Leşan Paraschiva, ne-am propus să organizăm la nivelul claselor III-VI, un concurs de informatică, în vederea dezvoltarii competenţelor şi a creativitatii elevilor de la o vârstă mai mică în tehnicile de operare cu calculatorul. Astfel s-au împlinit 7 ani de când susţinem acest concurs, obiectivele proiectului fiind strict legate de cerinţele prezentului: să utilizeze corect editorul de imagini grafice Paint, în scopul realizării unor desene originale; să respecte regulile impuse pentru realizarea desenelor; să folosească în mod corespunzător instrumentele din editorul Word, în scopul realizării unui afiş propriu, a unei diplome, a unei invitaţii; să-şi consolideze strategiile de lucru în echipă; să-şi dezvolte o atitudine altruistă faţă de colegii participanţi şi faţă de colegii implicaţi, în general, în proiecte educaţionale. În organizarea concursului am beneficiat de sponsori, dar şi de susţinerea Consiliului Reprezentativ al Părinţilor.

  

Coordonatori proiect,

prof. Anca Colotilă

prof. Adrian Chiorescu

  

Activităţi:

Ediţia a VI-a - aprilie 2012

Ediţia a VIII-a - februarie 2014

Ediția a X-a - aprilie 2016

Clubul de week-endEducaţia pentru timpul liber este un segment educaţional care ajută major educaţia integrală a personalităţii fiecăruia dintre noi. Timpul liber este o valoare pe care cei mai mulţi dintre noi am pierdut-o sau o desconsiderăm din neştiinţă. Prin activităţile pe care le putem organiza în cadrul acestei educaţii, libertatea noastră se poate afirma intr-o manieră agreabilă şi utilă pentru comunitate şi societate.

   

Proiectul are propriul site la adresa:

http://clubuldeweekend.blogspot.com
header club weekendqrcode

Coordonatori,

prof. Fulvia Horobeţ

prof. Adrian Chiorescu

 

Suflet de copil în mijlocul comunităţii… sensibilizarea comunităţii în vederea susţinerii copiilor şi tinerilor… Prospeţimea primăverii şi frumuseţea diafană a îngerilor, proiecţia desăvârşită a celor mai înalte trăiri din sufletul fiecăruia dintre noi…

Proiectul s-a născut în anul şcolar 2003-2004, în mod oficial. Atunci a fost semnat primul acord de parteneriat între şcoala noastră şi o instituţie din comunitatea noastră locală, respectiv Biserica „Sfânta Treime” Iaşi. Acest parteneriat s-a dezvoltat în timp, a funcţionat permanent şi propune mereu noi şi diverse subproiecte foarte atrăgătoare şi formative pentru copii şi pentru comunitate. Astfel, derulăm activităţi în regim de voluntariat cu caracter: caritativ, ecologic, artistic, mobilizator, competiţional, moral-religios, de petrecere a timpului liber. Este promovată imaginea şcolii în comunitate şi imaginea comunităţii în localitate, judeţ , ţară şi străinătate.

De-a lungul timpului, până în prezent , s-au alăturat parteneri foarte activi: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Fundaţia „Star of Hope”, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române. Multe dintre activităţi s-au bucurat de mediatizarea cotidianului naţional „Lumina” şi a altor publicaţii locale.

Proiectul are propriul site la adresa:
http://ingeriinprimavara.blogspot.com

Ingeri in Primavara

Mobil - Ingeri in primavara

Coordonatori,

Prof. Fulvia Horobeţ, Şcoala "Elena Cuza" Iaşi

Pr. paroh Mihai Ciocan, Biserica "Sf. Treime" Iaşi


TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada 01.03.2018-04.05.2018.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3