• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

Pentru a vedea programul activităților desfășurate pe perioada vacanței de vară 2016 click aici.

26 FEBRUARIE 2016

În parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă,, Mihai Grigore Sturza,, Iaşi  şcoala noastră a implementat proiectul educativ ,,Un dezastru de o clipă, o viaţă risipită care a cuprins prezentări teoretice şi activităţi demonstrative susţinute de către personalul specializat din partea ISU. Cu această ocazie au fost jurizate180 lucrări(desene, colaje , eseuri ) din cadrul concursului cu  aceeaşi  tematică. Au fost apreciate şi premiate 40 de lucrări ale elevilor de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a.

 Elevii au urmărit cu interes  demonstraţiile iar prin desenele lor au arătat  că au cunoştinţe şi sunt sensibili în astfel de situaţii.

PENTRU FOTO CLICK AICI.

Director, Prof. Mîrza Leşan Paraschiva

Prof.coordonator, Roșu Mihaela-Marcela

Consilier educativ, prof. Manole Maricica 

Întâlnirea cu cartea în cadrul bibliotecii poate deschide drumul elevului de astăzi şi adultului de mâine spre o educaţie permanentă, continuă ce îşi propune o dezvoltare a educaţiei estetice, a descoperirii frumosului, în mod general, din lumea în care trăieşte.

Prin activitatea derulată, din cadrul proiectului „Povestesc ceea ce citesc”, ne-am propus ca elevii din învăţământul primar, clasele a II-a A şi a II-a B să citească împreună cu colegii lor din claselele a VI-a A şi B, ştiute fiind avantajele învăţării pe orizontală. Astfel, elevii gimnazişti, prin propriile experienţe literare, artistice, au realizat materiale specifice (postere, pliante) necesare încurajării lecturii, descoperirii frumosului din paginile operelor literare.

Prof. Antoci Georgiana şi prof. Colotilă Anca

 

În cadrul acestui proiect, desfăşurat pe parcursul întregului an şcolar s-au realizat activităţi diverse care au avut ca obiective principale deschiderea apetitului spre citit, valorificarea şi importanţa cărţilor; orientarea spre informare, documentare a elevilor; dezvoltarea creativităţii, gândirii, îmbunătăţirea relaţiilor sociale; cititul principalul instrument de dezvoltare personală.

Temele întâlnirilor au fost variate, punându-se accent pe vârsta copiilor: la clasele pregătitoare s-au realizat semne de carte, la clasele I s-au citit poveşti cu prinţi şi prinţese, nu i-am uitat pe marii noştri scriitori Tudor Arghezi, Nicolae Labiş, George Topârceanu, Otilia Cazmir, comemorarea Holocaustului cu clasele a VII-a şi a VIII-a, cafenea în aer liber la clasa a VI-a B, construirea unui oraş de lapte la clasa a V-a A, iar pe 29 decembrie în holul cancelariei s-a sărbătorit 1 Decembrie - Ziua Naţională a României. La acest eveniment au participat elevi din clasele V-VIII care au pregătit un frumos program: recitări de poezii patriotice, interpretarea unei povestiri istorice, expoziţie de desene, expoziţie de monede vechi etc.

Coordonatori proiect, prof. Antoci Georgiana-Livia & prof. Colotilă Anca

Participanţi: Toate cadrele didactice & clasele Pregătitoare, I-VIII

Eu si copilul meuRolul de părinte implică foarte multe cunostinte si abilităti necesare zi de zi. Aceste cunostinte si abilităti nu sunt inăscute sau nu apar atunci cand devii părinte. Fiecare dintre noi ivătăm să fim părinti de la cei din jurul nostru, de la părintii nostri, din informatiile pe care le auzim sau le citim. Uneori insă, ceea ce invătăm din interactiunea cu ceilalti nu este suficient pentru a fi părintele de care copilul are nevoie pentru a se dezvolta si pentru a creste sănătos fizic si mental.

De multe ori părintii au intrebări la care nu au răspunsuri sau observă comportamente ale copilului lor la care nu stiu cum să reactioneze.

Proiectul de consiliere „EU SI COPILUL MEU” vine in intampinarea acestor nevoi ale parintilor de a discuta cu un specialist in psihologia copilului. Activitătile cu părintii sunt interactive, continand si aplicatii cu caracter ludic, ce necesită un grad mare de implicare din partea părintilor, a psihologului scolar si, acolo unde este cazul, si din partea copiilor.

Asadar scopul principal al proiectului il constituie cresterea factorilor familiali de protectie, dezvoltarea abilitatilor de comunicare eficienta cu copilul si reducerea factorilor familiali de risc fată de consumul de tutun, alcool si droguri la preadolescenti.

Acest proiect s-a derulat in aproape toate judetele tarii, parteneri fiind Ministerul de Interne si Agentia Antidrog, iar in judetul Iasi se desfasoara in alte 9 unitati scolare.

Coordonator la nivelul scolii Elena Cuza Iasi, 
psiholog scolar, Corina Roxana Barladeanu

Proiectul a fost lansat în anul şcolar 2009-2010 din dorinţa de a oferi copiilor interesaţi o posibilitate de a învăţa şi "altfel" despre curentul electric, electronică şi tehnică în general.

  

Scopul proiectului:

Dezvoltarea la copii a abilităţilor tehnice, de lucru cu echipamente electronice.

 

Obiectivele proiectului:

- să dobândească noţiuni de bază din domeniul electronicii şi curentului electric;

- să deprindă noţiuni de securitate şi protecţia muncii în lucrul cu echipamentele tehnice

- să deprindă abilităţi practice de lucru cu instrumentele necesare: letcon de lipit, aparate de măsură etc.;

- să dobândească stimă de sine şi abilităţi de socializare.

  

Proiectul are propriul site la adresa:

http://clubuldeelectronica.blogspot.com
Clubul de Electronică
qrcode

Coordonatori,

prof. Adrian Chiorescu, Şcoala "Elena Cuza" Iaşi

electronist Constantin Roşu

Întâlniri şi activităţi bisemestriale.

  

   

TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada 01.03.2018-04.05.2018.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3