• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

Buna Ziua Iasi

Profesorii Scolii Gimnaziale "Elena Cuza" Iasi, la Conferinta Internationala "Putting CLIL into practice"

În perioada 9-13 octombrie 2017, profesori de la Scoala Gimnaziala "Elena Cuza" Iasi si de la alte patru scoli europene au participat, alaturi de oficialitati lituaniene (Vilma Backiute, reprezentant al Ministerului Educatiei si al Stiintei si Juozas Augutis, rectorul Universitatii Vytautas Magnus) la Conferinta Internationala dedicata strategiei inovatoare "Content and Language Integrated Learning", CLIL - predarea unei discipline în Limba engleza. 

Manifestarea a facut parte din programul activitatilor proiectului Erasmus+ "European survival through CLIL: the rule of 3s" - Eursur, ce se deruleaza în scoala ieseana, în perioada 2016-2019. 

"În cadrul conferintei desfasurata la Scoala Kauno r. Garliavos Jonuciu Gimnazija, din orasul Kaunas, Lituania, miercuri, 11 octombrie 2017, echipa de profesori ai Scolii Gimnaziale «Elena Cuza» Iasi a prezentat punctele tari si provocarile strategiei CLIL pentru sistemul de învatamânt românesc. De asemenea, în timpul alocat interventiei profesorilor ieseni s-au punctat si activitatile CLIL derulate în anul scolar 2016-2017: Speed Stacks - în colaborare cu «AsNatura, bottle flutes, water consume poll si creating rainsticks - perfect storm», unde elevii din clasele a VI-a si a VII-a au descoperit metode inovative de a crea instrumente muzicale inedite si de a învata engleza cu ajutorul sportului. Astfel, elevii din grupul tinta desfasoara, periodic, exercitii de petrecere a timpului liber, învatând sa comunice în Limba engleza cu ajutorul Speed Stacks - joc de îndemânare cu pahare din plastic si de corelare a actiunii cu numarare sau indicatii în engleza", au transmisoficialii scolii iesene.

Observaţii:

Material publicat de Buna Ziua Iasi

Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3