• Școala noastră

An școlar 2020 - 2021 - Mesajul directorului


sigla toata

Școala e o provocare. Dintotdeauna a fost așa. Și de fiecare dată, elevi, părinți, profesori ne-am exersat inteligența, răbdarea și speranța că putem răspunde cu bine oricărei provocări. Nu văd de ce ar fi altfel anul acesta.

Da, știm cu toții că există elemente care fac din anul școlar 2020-2021 unul cu adevărat special. O provocare cum n-am mai întâlnit. Un test cu care nu ne-am mai confruntat. Suntem, oare, pregătiți?

Da, suntem suficient de pregătiți. Ca școală, am făcut tot ce e omenește posibil ca să începem în siguranță, încercând să le oferim copiilor varianta cea mai potrivită situației.

Da, suntem pregătiți să continuăm ca în fiecare an alături de elevi și de părinți, încercând să pășim pe drumul care ne-a consacrat: că ne pasă!

Da, suntem suficient de pregătiți să acceptăm orice provocare, tratând lucrurile ca de obicei: cu calm, cu răbdare și înțelegere, cu responsabilitate și cu gândul mereu la elevi.

Dragi elevi, din fericire pot spune că în voi avem nu doar speranța că vom trece cu bine peste toate, ci mai ales încrederea că voi veți fi modele pentru ceilalți. Veți fi, fără îndoială, atenți cu sănătatea voastră, atenți la regulile care vă protejează pe voi, pe noi și pe cei dragi ai voștri, și, mai ales, veți fi puternici, așa cum vă știm cu toții, și gata să transformați această provocare într-o șansă. Șansa de a deveni generațiile care au trecut cu bine peste, generațiile care au învățat mai mult și mai bine despre ei și despre lume în timpuri atât de incredibile.

Și da, noi vă vom fi alături ca de obicei.

Stimați părinți, nu ne putem pune mereu în locul părintelui, dar în Școala Gimnazială ”Elena Cuza” am urmărit permanent să oferim copiilor șansele unei educații cât mai bune. Chiar și când au fost piedici de tot felul. Acum, lucrurile sunt și mai complicate și avem, mai mult ca niciodată, nevoie de sprijinul și colaborarea dvs. Nu va fi ușor pentru nimeni, dar împreună putem ușura parcursul copiilor noștri prin acest an școlar.

Și da, noi vă vom fi alături ca de obicei.

Dragi profesori, poate că e momentul esențial al carierei noastre didactice când toată lumea a realizat importanța nu doar de a face școală, ci și de a o face într-un anumit fel, nu oricum, de a face educație fără compromisuri. Acum suntem nevoiți să ne adaptăm și să facem tot felul de compromisuri pedagogice pentru a putea continua acest proces. Dar dacă alții se sacrifică în gărzi interminabile și riscuri de contaminare, purtând combinezoane care îi epuizează și le storc viața din ei pentru că asta și-au ales să facă în viață, atunci noi trebuie să apelăm la combinezoanele noastre specifice astfel încât gărzile noastre cu pauze micșorate să nu ne epuizeze înainte de vreme.

Să apelăm, așadar, la tactul pedagogic, la experiența răbdării de a îndruma educabilul, la strategiile de a liniști și încuraja, la plăcerea de a descoperi lucruri noi, la chemarea de a educa. Suntem în linia întâi. Să dovedim tuturor că nu ne vom arunca orbi în fața pericolului, că nu vom fugi din fața luptei dezertând și nici nu vom renunța la misiunea noastră, chiar dacă ea va deveni una virtuală.

Și da, vom sta alături unii de alții, ca o echipă, ca de obicei.

Și da, ca de obicei, cu toții, elevi, părinți și profesori vom avea parte de victorie pentru că știm cum putem să o obținem.

Suntem responsabili, respectăm cu toții regulile la școală, acasă sau în societate și rămânem alături, ca de obicei, păstrând distanța sigură ca să arătăm prin asta că ne pasă.

 

Succes și sănătate!

 

Director, Georgiana-Livia ANTOCI

Septembrie 2020

inv primar 2021